ZEZ Festival: Deli Girls + SsmKOSK

U srijedu, 9. listopada ZEZ Festival započinjemo tvrdo s dvije šihte -core glazbe (većinom) ne-gitarskog tipa koji će Močvaru pretvoriti u prljavo polje znoja, kaosa, plesa i mosh pita te tako i zaslužiti stanje odgovarajuće njenom imenu: Deli Girls (USA) i SsmKOSK (SLO).

Dnevne ulaznice Deli Girls + SsmKOSK: 17 € u pretprodaji, 21 € na ulazu

Festivalske ulaznice: 35 €

kupi ulaznicu 

 

DELI GIRLS

Porijeklom iz šarenog New Yorka dolaze ►Deli Girls koji već zadnjih deset godina tuku mega ljuti queer digitalni hardcore koji posvećuje jednaku važnost nemilosrdnim industrial teksturama kao i ritmovima koji pokreću tijela. Inicijalno su taj groove nalazili u blizini 90s punka/metala, kao i suvremenika poput ►Death Gripsa ili ►Show Me The Body. U narednim godinama zajedno s prostorima u kojima nastupaju njihov zvuk evoluira iz mosh muzike u plesnu, zalazeći u hardstyle i gabber estetike, kao i u internet glazbu - staru i novu - hyperpop, breakcore, čak i crunkcore, a istovremeno otvarajući vrata i prema osobnoj ranjivosti. Nemojte to uzeti kao znak da se muzika naročito smekšala ili "prodala" jer tu je uvijek brutalno i procesuirano deranje te agresivni nastup Danny Orlowski, vođe ovog suštinski punk projekta kojeg upotpunjuju različiti producenti s kojima surađuje na novim i dosad neviđenim ekstremima moderne tvrde elektronike.

 

SsmKOSK

►SsmKOSK ljubljanski je umjetnik mnogo talenata, unutar i van glazbe. Kako taj pipeline često i biva, on započinje svoje putovanje na akustičnoj gitari i završava na amen breakovima, no ne mislite da vam slučajno prodajemo neki Breakbeat-preko-Bacha (ili ne, možda to i volite). Kroz svoju glazbu ►SsmKOSK predstavlja iznenađujuće singularnu viziju svojeg kompleksnog umjetničkog identiteta, s odmjerenim dozama glitcha i circuit bendanih bubnjeva, bizarnih vokalnih samplova, nešto flamenca i gore spomenutog breakcorea. Samo jedan od nekolicine osvježavajuće kvalitetnih i zabavnih projekata potrgane glazbe koji nam zadnje vrijeme dolaze iz smjera Slovenije.

 

Program je realiziran uz potporu Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba te Ministarstva kulture i medija.

zez, slušaj drugačije